Työterveyshuollon ohjeistus koronaviruksesta asiakkaillemme

Palvelemme asiakkaitamme täysin normaalisti työkyvyn tukemisessa - pääpaino siirtyy yhä vahvemmin etäpalveluihin. Ethän asioi työterveyshuollossa tai terveysasemalla paikan päällä, jos epäilet itselläsi tartuntaa.

Työterveyshuollon ohjeistus esimiehille:

Suosittelemme esimiehiä myöntämään työntekijöilleen sairauspoissaolon omailmoituskäytänteen mukaisesti koronavirusepäilytilanteessa. Työntekijää ei tule ohjeistaa hakemaan sairauspoissaolotodistusta työterveyshuollosta.

 

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti perjantaina 13.3., että jatkossa lieväoireisilta, jotka eivät tarvitse sairaalahoitoa, ei oteta koronavirustestiä. 

 

Suurin osa tartunnan saavista tulee sairastamaan koronaviruksen lieväoireisena kotonaan. Tuolloin kotihoito-ohjeet ovat samat, kuin tällä hetkellä liikkuvissa flunssatartunnoissa: lepoa, paljon nestettä sekä tarvittaessa kotiapteekista löytyvää särkylääkettä. Terveysasemalle ei lievissä tapauksissa tarvitse soittaa. Sairastuneena ohjeistus on pysyä kotona oireiden ajan.

 

Jos vointi kuitenkin huononee, henkilöllä on kova kuume tai hengenahdistusta, tulee ottaa puhelimella yhteys terveysasemien tai päivystyksen keskitettyyn puhelinneuvontaan, jossa annetaan tarvittaessa vastaanottoaika. Puhelimessa annetaan tarkat ohjeet, mihin potilaan tulee saapua.

Koronaviruksen neuvontanumerot: 

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaat, jotka epäilevät koronavirustartuntaa tai haluavat kysyä tautiin liittyvissä asioissa, voivat soittaa terveysasemien keskitettyyn puhelinneuvontaan numeroon 014 266 0133. Numerosta vastataan arkisin ma-to klo 8–16 ja perjantaisin klo 9–16. Muina aikoina soitetaan päivystyksen keskitettyyn neuvontanumeroon 116 117. 

Jyväskylän kaupunki arvioi vastaanottoaikojen sekä lisäpalveluiden tarvetta koko ajan. Palveluissa henki on rauhallinen ja sitä toivotaan myös asiakkailta.

 

THL ohjeistaa, että koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla. Käsienpesuohjeeseen

Lisätietoa THL:n sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

Lisätietoa Jyväskylän kaupungin sivuilla: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Lisätietoa WHO:n sivuilla: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

Oireet

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky.